OD TJESTENINE DO KOLAČA
Potražnja za proizvodima bez glutena stalno raste, budući da sve više ljudi pati od celijakije ili alergije na gluten. Ovaj kompleksni protein nalazi se u pšenici, osnovnom sastojku mnogih talijanskih jela, od tjestenine do pizze, kao i u drugim žitaricama poput ječma, zobi, raži, pira, kamuta. Međutim, kontrolirana prehrana ne znači nužno i odricanje od ukusnih tjestenina ili kolača. Linija označena srcem boje lješnjaka, Amo Essere bez glutena, nudi najpoznatije vrste tjestenina (spaghetti, penne rigate, fusilli, ditalini rigati) na bazi kukuruznog i rižinog brašna, kao i posebne mješavine za pripremu kruha i pizze. Tu su i gotova peciva za doručak ili međuobrok: slatki zalogaji poput tortica, keksa i kolačića, krekeri i kruh za tostiranje. Svi proizvodi iz linije verficirani su simbolom prekriženog klasa na pakiranju, oznakom Talijanskog društva za celijakiju.