Pametna kupnja




Varivo od bakalara, slanutka i kelja



                                                                                                           

Zrinka Zekulić s bloga Gladuša pripremila je recept za ukusno toplo varivo bogato povrćem i ribom.

       



Sastojci:

  • 480 g Delizie dal Sole kuhanog slanutka
  • 360 g fileta crnog bakalara
  • 1 glavica kelja
  • 1 veći žuti luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 ml Amo Essere Bio pasirane rajčice
  • 1 l vode
  • 1 Don Jerez kocentrirani povrtni temeljac
  • Podere del Conte maslinovo ulje
  • Prstohvat soli i papra

Zvijezda recepta:

Amo Essere Bio pasirana rajčica



Priprema

 

  1. Na maslinovom ulju dinstajte nasjeckani luk, kada se zažutio dodajte protisnuti češnjak i pasiranu rajčicu.
  2. Nasjeckajte kelj na trakice, narežite bakalar na jednake komade i sve sa slanutkom ubacite u lonac.
  3. Dodajte 1 l vruće vode u kojoj ste otopili 1 paketić koncentriranog povrtnog temeljca.
  4. Posolite i popaprite.
  5. Kada zavrije kuhajte 20ak minuta na jakoj vatri. Nemojte miješati kako se riba ne bi raspala, lonac par puta lagano protresite.
  6. Na kraju zalijte s maslinovim uljem.




Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.