Zrinka Zekulić s bloga Gladuša pripremila je recept za zelene punjene raviole.
Sastojci:
100 g rikule
300 g pirovog bijelog brašna
Prstohvat soli
2 jaja
Žlica Podere del Conte maslinovog ulja
Nadjev:
100 g Land ricotta sira
150 g sitno narezanih gambera
Žlica rendanog Pascoli Italiani parmezana
1 žličica suhog vlasca
Prstohvat soli
Zvijezda recepta:
Land ricotta sir
Priprema
Rikolu kratko blanširajte u kipućoj vodi (oko minutu), dobro ocijedite i posušite.
Stavite ju u multipraktik zajedno s brašnom i usitnite dok ne vidite da se sve ravnomjerno izmiješalo. Ukoliko nemate multipraktik, rikolu sitno najseckajte nožem.
Dodajte sol, jaja i maslinovo ulje pa pokrenite multipraktik, sve dok se ne formira kugla.
Pobrašnite radnu površinu i na njoj dovršite tijesto – mijesite ga sve dok se ne prestane lijepiti za prste. Nemojte ga presušiti.
Omotajte plastičnom folijom i ostavite 20-ak minuta da tijesto “odmori”. Za to vrijeme pomiješajte sastojke za punjenje.
Razdijelite tijesto u dva dijela kako bi vam bilo lakše raditi.
Razvaljajte tijesto tanko, uzmite čašu promjera koji vam odgovara veličini željenih raviola i odrežite jednake krugove. Na svaki drugi stavite manju količinu nadjeva, prekrijte s onim praznim te vilicom zatvorite rubove.
Tako pripremljenu tjesteninu poredajte po manjem plehu da se ne dodiruju i zaledite i koristite po potrebi.
Kuhajte u kipućoj slanoj vodi 2-3 min, nakon što isplivaju na površinu. Svježoj tjestenini treba svega par minuta da se skuha.
Servirajte s umakom po izboru ili ih jedite zasebno prelivene maslinovim uljem, nasjeckanim orasima i narendanim parmezanom.
Prijavite se na newsletter
Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.