Zrinka Zekulić s bloga Gladuša pripremila je recept za jednostavna, mekana i ukusna peciva.
Sastojci:
180 g pirovog brašna (po potrebi dodati još)
2 žličice praška za pecivo
Prstohvat soli
260 g Amo Essere grčkog jogurta bez laktoze
1 jaje (za premazivanje)
Lan, sezam (za posipanje)
Dimljeni losos
Mozzarella
Tapenada od maslina:
160 g maslina bez koštica
1 žlica kapara
2-3 fileta inćuna
50 ml maslinovog ulja
1 žlica limunovog soka
Zvijezda recepta:
Amo Essere grčki jogurt bez laktoze
Priprema
U većoj zdjeli pomiješajte pirovo brašno i prašak za pecivo te dodajte grčki jogurt.
Spojite sve sastojke i dodajte brašna po potrebi. Količina dodanog brašna ovisit će o tome koliko je vaše brašno hidrirano, a i o postotku vlažnosti grčkog jogurta.
Mijesite tijesto i brašnite dokle god vam se ne prestane lijepiti. Pripazite da ga ne presušite.
Podijelite tijesto u 4 dijela. Pobrašnite podlogu i svaki dio još malo premijesite i oblikujte u okrugla peciva.
Razmutite jaje i premažite peciva te pospite po njima sezam i lan.
Pecite 20-25min na 180 stupnjeva s ventilacijom, na najgornjoj rešetki.
Kada su peciva gotova, izvadite ih na rešetku da se ohlade. Nakon toga, spremna su za punjenje vašim omiljenim sastojcima.
Postupak za tapenadu
Sve sastojke usitnite u maloj sjeckalici.
Začinite crnim paprom, zatim prebacite u staklenku ili posudu za posluživanje.
U frižideru se čuva do 3 dana.
Prijavite se na newsletter
Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.