Pametna kupnja




Banana bread s rogačem i pistacijama



                                                                                                           

Zrinka Zekulić s bloga Gladuša pripremila je recept za jednostavni i brzi kruh od banana.



Sastojci:

  • 160 g pirovog brašna
  • 90 g mljevenog rogača u prahu
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 80 g otopljenog Amo Essere maslaca bez laktoze
  • 3 manje ili 2 velike banane
  • 30 g neslanih pistacija (za posipanje)
  • Zaslađivač po želji (20-30 g kokosovog šećera ili 2-3 žlice javorovog sirupa)

Zvijezda recepta:

Amo Essere maslac bez laktoze



Priprema

 

  1. Zgnječite banane i dodajte im otopljeni maslac.
  2. Pomiješajte suhe sastojke i ubacite ih u zdjelu s bananama i maslacem.
  3. Ako izbjegavate šećer, možete ga izostaviti. Kruh će zbog banana svakako biti lagano sladak.
  4. Sve povežite te smjesu stavite u neki manji kalup za kruh.
  5. Po vrhu utisnite nasjeckane neslane pistacije.
  6. Pecite na 180 stupnjeva s ventilacijom 35 min. Testirajte ubodom čačkalice.




Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.