Zrinka Zekulić s bloga Gladuša pripremila je recept za salatu s kvinojom, bogatim izvorom bjelančevima.
Sastojci:
200 g kuhane Amo Essere kvinoje
1 žlica Podere del Conte maslinovog ulja
400 g tikvica
200 g crvene paprike
100 g mrkve
½ crvenog luka
100 g kuhanog graška
Sol
Papar
Tostirani indijski oraščići
250 g Amo Essere tofua
Zvijezda recepta:
Amo Essere Bio kvinoja
Priprema
Isperite kvinoju pod vodom otprilike pola minute do minutu. Zatim je dobro ocijedite. Time uklanjate prirodni gorko-sapunasti okus koji se stvara na površini sjemenki kvinoje.
Pomiješajte kvinoju i vodu u posudi omjera 1 : 2 i pustite da zavrije. Potom nastavite kuhati na najlaganijoj vatri 10 minuta.
Maknite posudu s vatre, poklopite je i pustite da odstoji 10-ak minuta. To je korak koji će je učiniti savršenom. Začinite po želji. Ostaci ovako skuhane i ohlađene kvinoje mogu stajati u hladnjaku 4-5 dana.
Operite i narežite povrće, dodajte maslinovo ulje, sol i papar te ga stavite peći na 180 stupnjeva s ventilacijom 15-20 minuta.
Za to vrijeme ocijedite tofu. Posušite ga ručnikom i narežite na fete. Pokapajte maslinovim uljem, posolite i pecite na grill tavi.
Kada je povrće pečeno, pomiješajte ga s kuhanom kvinojom, posolite po potrebi i dodajte kuhani grašak.
Na kraju servirajte s grilanim tofuom, tostiranim indijskim oraščićima i polovicom limete.
Prijavite se na newsletter
Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.