Zrinka Zekulić s bloga Gladuša pripremila je recept za obilan doručak bogat ugljikohidratima, bjelančevinama i kvalitetnim mastima.
Sastojci:
150 g prosa
400 ml Amo Essere biljnog mlijeka
400 ml vode
4 žlice kokosovih mrvica
Korica domaćeg limuna
Žlica limunovog soka (opcija)
Prstohvat soli
1 žlica Dolciando meda
Maslac od kikirikija
Banana
1 Protein+ puding od vanilije
Zvijezda recepta:
Protein+ puding od vanilije
Priprema
Operite proso i u suhom ga loncu lagano popržite kako bi se istaknula orašasta aroma.
Dodajte biljno mlijeko, vodu, kokosove mrvice i limunovu koricu.
Kuhajte na srednjoj vatri 30-ak minuta uz povremeno miješanje. Po potrebi dodajte još vode dok proso ne omekša.
Kada je proso kuhan, umiješajte med i dodajte žlicu limunovog soka (ako želite malo svježine).
S obzirom na to da je proteinski puding sladak, nastojte se zadržati na jednoj do maksimalno dvije žlice meda.
Kašu možete prije konzumacije izblendati kako biste dobili glatku konzistenciju, a možete je jesti i bez blendanja.
Prilikom serviranja u svaku porciju stavite koju žlicu proteinskog pudinga od vanilije, maslac od kikirikija i karameliziranu bananu ili neko drugo voće.
Prijavite se na newsletter
Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.