Pametna kupnja


Ondina losos u pećnici s pireom od graška i mentom

3
20 minuta
20 minuta

SASTOJCI

  • 500 g Ondina lososa
  • 1 jaje
  • Krušne mrvice od pira (mogu i obične)
  • Pascoli Italiani parmezan
  • Pirovo brašno
  • Korica 1 limuna (neprskanog)
  • Mali komadić Amo Essere maslaca bez laktoze
  • Don Jerez suhi timijan
  • Don Jerez suhi ružmarin
  • Don Jerez suhi peršinov list
  • Podere del Conte maslinovo ulje
  • 450 g Delizie dal Sole smrznutog graška
  • Voda od kuhanja
  • 10 listova svježe mente
  • 25 g Amo Essere maslaca bez laktoze
  • 100 g Land obični jogurt
  • Sol, papar

PRIPREMA

1. Losos dobro posušite suhom krpom.
2. Umutite jaja u zdjelici te pomiješajte začine i koru limuna s krušnim mrvicama.
3. Losos posolite i popaprite, uvaljajte ga u brašno, jaja i na kraju u krušne mrvice sa začinima.
4. Stavite ga u posudu za pečenje koju ste prethodno nauljili, pospite preostalim krušnim mrvicama i utapkajte.
5. Po lososu posložite nekoliko listića maslaca i stavite ga peći na 200 stupnjeva. Pecite oko 15 min dok mrvice ne dobiju zlatnu boju.
6. Dok se losos peče, napravite pire od graška. U kipuću vodu, u koju ste prethodno staviti listiće mente, ubacite grašak i kuhajte oko 5 min.
7. Procijedite grašak, ali sačuvajte malo vode u kojoj se kuhao. Ubacite u posudu za miksanje, dodajte maslac, jogurt, sol i papar te sve zajedno izmiksajte štapnim mikserom.
8. Ukoliko vam se čini da je pire pregust, dodajte par žličica vode.

Recepti za vas

Romantična večera u dvoje ili veseli stol s prijateljima?

Za svaku prigodu potreban vam je savršen jelovnik koji treba pažljivo pripremiti, počevši od odabira namirnica.

Dopustite da vas inspiriraju naši recepti i oduševite svoje goste!

SAZNAJ VIŠE

Ondina losos u pećnici s pireom od graška i mentom

SAZNAJ VIŠE
NOVO OTVORENJE
5. prosinca 2024.
Vinkovci
Zvonarska ulica 63, 32100 Vinkovci
Pretražite unutar:

Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.