Pametna kupnja


Čokoladni puding

4
20 minuta
40 minuta

SASTOJCI

  • 150g prosa (1 šalica od 175ml)
  • 400ml biljnog mlijeka po želji (2 ½ šalice)
  • 400ml vode (2 ½ šalice)
  • Prstohvat soli
  • Vrećica vanilijinog šećera
  • 60 g Amo Essere 70% tamne čokolade bez glutena
  • 50g meda

PRIPREMA

1. Operite proso i u suhom loncu lagano popržite kako bi se istaknula njegova orašasta aroma.
2. Dodajte biljno mlijeko, vodu, prstohvat soli i vanilijin šećer.
3. Kuhajte na srednjoj vatri 30min uz povremeno miješanje. Po potrebi dodajte još vode dok proso skroz ne omekša.
4. Kada je proso kuhano, umiješajte nasjeckanu tamnu čokoladu i miješajte dok se ne otopi.
5. Poklopite i ostavite 10min.
6. Sve ubacite u blender/multipraktik, dodajte med (ukoliko volite slađe deserte, dodajte još žlicu do dvije meda )i blendajte par minuta do potpuno glatke konzistencije. Ako vam se čini previše gusto dodajte još mlijeka.
7. Slobodno se poigrajte s receptom; po želji dodajte žlicu maslaca od orašida.
8. Servirajte u zdjelice, pustite da se ohladi i pospremite u frižider na par sati, a možete i konzumirati toplo s kuglicom sladoleda od vanilije ili sa svježim bobičastim voćem

Recepti za vas

Romantična večera u dvoje ili veseli stol s prijateljima?

Za svaku prigodu potreban vam je savršen jelovnik koji treba pažljivo pripremiti, počevši od odabira namirnica.

Dopustite da vas inspiriraju naši recepti i oduševite svoje goste!

SAZNAJ VIŠE

Zalogaji s rižinim krekerom

SAZNAJ VIŠE

Slatki muffini od tikve

SAZNAJ VIŠE

Pašta s rajčicom i tunom

SAZNAJ VIŠE

Čokoladni puding

SAZNAJ VIŠE

Chia puding s kruškama

SAZNAJ VIŠE

Čokolada s rižom

SAZNAJ VIŠE

Čokoladni puding od tofua

SAZNAJ VIŠE

Energetske pločice

SAZNAJ VIŠE
NOVO OTVORENJE
21. studenoga 2024.
Karlovac
Ljudevita Šestića 7, Karlovac 47000
Pretražite unutar:

Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.