Zrinka Zekulić s bloga Gladuša pripremila je recept za ukusne palačinke od zobenih pahuljica.
Sastojci:
90 g Amo Essere Bio zobenih pahuljica
30 g pirovog brašna
1 žličica praška za pecivo
½ žličice sode bikarbone
½ žličice morske soli
½ žličice Don Jerez cimeta
3 žlice Dolciando smeđeg šećera
200 g običnog Land jogurta
1 žličica ekstrakta vanilije
Korica jednog limuna
2 lagano umućena jaja
Land mlijeko po potrebi
Land maslac
Amo Essere Bio med
Voće za posluživanje
Zvijezda recepta:
Land jogurt
Priprema
Zobene pahuljice usitnite u multipraktiku.
U velikoj zdjeli pomiješajte jaja, dodajte im jogurt i vaniliju. Miješajte dok smjesa ne postane glatka.
U malu zdjelu dodajte šećer, zobeno brašno, pirovo brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i cimet. Mutiti dok se potpuno ne sjedini. Ako je tijesto pregusto, dodavajte mlijeko dok ne dobijete željenu gustoću.
Namastite tavu tako što ćete na njoj otopiti maslac i pomicati dok se površina ne prekrije.
Ulijte ¼ šalice tijesta za palačinke na namašćenu, zagrijanu površinu.
Kuhajte na laganoj vatri dok se u tijestu ne počnu stvarati mjehurići i dok se stranice ne stvrdnu (oko 2-4 minute).
Okrenite i pecite 2-4 minute s druge strane ili dok ne porumene.
Video recept pogledajte ovdje:
Prijavite se na newsletter
Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.