Pametna kupnja




Pohana puretina sa sjemenkama iz pećnice



                                                                                                           

Zrinka Zekulić s bloga Gladuša pripremila je recept za sočnu puretinu iz pećnice.



Sastojci:

  • 450 g purećih prsa
  • 50 g Amo Essere Bio bučinih sjemenki
  • 50 g Amo Essere Bio sjemenki suncokreta
  • Sol
  • 15 g oraha
  • 10 g Amo Essere Bio sjemenki lana
  • 100-150 g pirovog brašna
  • 1 jaje
  • 30 ml Amo Essere Bio biljnog mlijeka
  • Podere del Conte maslinovo ulje
  • 1 pakiranje Delizie dal sole integralne riža

Zvijezda recepta:

Delizie dal sole integralna riža



Priprema

 

  1. File puretine narežite na male medaljone po dužini, debljine 2cm.
  2. Razmutite jaje i mlijeko. Sjemenke i orahe kratko usitnite u multipraktiku ili ih nasjeckajte nožem.
  3. Komade puretine uvaljajte u brašno pa u mlijeko s jajima i na kraju u smjesu sa sjemenkama.
  4. Posložite na papir za pečenje, poprskajte maslinovim uljem i pecite na 180 stupnjeva s ventilacijom 15-20 min.
  5. Ukoliko imate kuhinjski termometar, temperatura najdebljeg dijela treba biti iznad 70 stupnjeva.
  6. Poslužite s integralnom rižom pripremljenoj po uputama s pakiranja i kuhanim povrćem.




Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.