Zapečena Tre Mulini Bronzo tjestenina s mljevenom puretinom i mozzarellom
Zapečena Tre Mulini Bronzo tjestenina s mljevenom puretinom i mozzarellom
Zrinka Zekulić s bloga Gladuša pripremila je recept za ukusnu zapečenu Tre Mulini Bronzo tjesteninu.
Sastojci:
Tre Mulini Bronzo tjestenina
500 g mljevene puretine
1 žlica maslinovog ulja
1 manji luk, narezan na kockice
2 češnja češnjaka, mljevena
1 crvena paprika, narezana na kockice
1 limenka Delizie dal Sole pasate
1 žlica Don Jerez sušenog bosiljka
1 žličica Don Jerez sušenog origana
½ žličice soli
Land mozzarella sir
¼ šalice Pascoli Italiani ribanog parmezana
Zvijezda recepta:
Tre Mulini Bronzo tjestenina
Priprema
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Dok se tjestenina kuha, zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte mljevenu puretinu i kuhajte dok ne porumeni i ne bude kuhana, oko 8-10 minuta.
Dodajte luk, češnjak i crvenu papriku u istu tavu i kuhajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta.
Potom dodajte umak od rajčice, bosiljak, origano, sol i papar. Neka lagano kuha 10-15 minuta.
U velikoj zdjeli pomiješajte kuhanu tjesteninu sa smjesom puretine i umaka od rajčice.
Prebacite smjesu u podmazanu posudu za pečenje. Na vrh stavite naribani sir mozzarella i naribani parmezan.
Pecite 20-25 minuta, ili dok se sir ne otopi.
Ostavite jelo da se ohladi nekoliko minuta prije posluživanja.
Video recept pogledajte ovdje:
Prijavite se na newsletter
Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.