Pametna kupnja




Zapečena Tre Mulini Bronzo tjestenina s mljevenom puretinom i mozzarellom



                                                                                                           

Zrinka Zekulić s bloga Gladuša pripremila je recept za ukusnu zapečenu Tre Mulini Bronzo tjesteninu.



Sastojci:

  • Tre Mulini Bronzo tjestenina
  • 500 g mljevene puretine
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 manji luk, narezan na kockice
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice
  • 1 limenka Delizie dal Sole pasate
  • 1 žlica Don Jerez sušenog bosiljka
  • 1 žličica Don Jerez sušenog origana
  • ½ žličice soli
  • Land mozzarella sir
  • ¼ šalice Pascoli Italiani ribanog parmezana

Zvijezda recepta:

Tre Mulini Bronzo tjestenina



Priprema

 

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane.
  2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  3. Dok se tjestenina kuha, zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte mljevenu puretinu i kuhajte dok ne porumeni i ne bude kuhana, oko 8-10 minuta.
  4. Dodajte luk, češnjak i crvenu papriku u istu tavu i kuhajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta.
  5. Potom dodajte umak od rajčice, bosiljak, origano, sol i papar. Neka lagano kuha 10-15 minuta.
  6. U velikoj zdjeli pomiješajte kuhanu tjesteninu sa smjesom puretine i umaka od rajčice.
  7. Prebacite smjesu u podmazanu posudu za pečenje. Na vrh stavite naribani sir mozzarella i naribani parmezan.
  8. Pecite 20-25 minuta, ili dok se sir ne otopi.
  9. Ostavite jelo da se ohladi nekoliko minuta prije posluživanja.


 

Video recept pogledajte ovdje:





Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.