Pametna kupnja




Zeleni ravioli



                                                                                                           

Zrinka Zekulić s bloga Gladuša pripremila je recept za zelene punjene raviole.

       



Sastojci:

  • 100 g rikule
  • 300 g pirovog bijelog brašna
  • Prstohvat soli
  • 2 jaja
  • Žlica Podere del Conte maslinovog ulja

Nadjev:

  • 100 g Land ricotta sira
  • 150 g sitno narezanih gambera
  • Žlica rendanog Pascoli Italiani parmezana
  • 1 žličica suhog vlasca
  • Prstohvat soli

Zvijezda recepta:

Land ricotta sir



Priprema

 

  1. Rikolu kratko blanširajte u kipućoj vodi (oko minutu), dobro ocijedite i posušite.
  2. Stavite ju u multipraktik zajedno s brašnom i usitnite dok ne vidite da se sve ravnomjerno izmiješalo. Ukoliko nemate multipraktik, rikolu sitno najseckajte nožem.
  3. Dodajte sol, jaja i maslinovo ulje pa pokrenite multipraktik, sve dok se ne formira kugla.
  4. Pobrašnite radnu površinu i na njoj dovršite tijesto – mijesite ga sve dok se ne prestane lijepiti za prste. Nemojte ga presušiti.
  5. Omotajte plastičnom folijom i ostavite 20-ak minuta da tijesto “odmori”. Za to vrijeme pomiješajte sastojke za punjenje.
  6. Razdijelite tijesto u dva dijela kako bi vam bilo lakše raditi.
  7. Razvaljajte tijesto tanko, uzmite čašu promjera koji vam odgovara veličini željenih raviola i odrežite jednake krugove. Na svaki drugi stavite manju količinu nadjeva, prekrijte s onim praznim te vilicom zatvorite rubove.
  8. Tako pripremljenu tjesteninu poredajte po manjem plehu da se ne dodiruju i zaledite i koristite po potrebi.
  9. Kuhajte u kipućoj slanoj vodi 2-3 min, nakon što isplivaju na površinu. Svježoj tjestenini treba svega par minuta da se skuha.
  10. Servirajte s umakom po izboru ili ih jedite zasebno prelivene maslinovim uljem, nasjeckanim orasima i narendanim parmezanom.




Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.