Pametna kupnja


Torta s bijelom čokoladom i maslinovim uljem

SASTOJCI

  • 165 g glatkog brašna
  • 130 g bijelog šećera
  • pola žličice praška za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • 140 g Podere del Conte ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 125 g Vitalia grčkog tipa jogurta
  • 2 velika jaja
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žlica narančinog soka
  • 1 žličica naribane limunove kore
  • 1  žličica naribane narančine kore
  • 400 g Dolciando bijele čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja

PRIPREMA

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva i naulji okrugli kalup za pečenje (cca 22 cm).
  2. U većoj zdjeli pomiješaj zajedno suhe sastojke – brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli.
  3. Dodaj maslinovo ulje, grčki jogurt i jaja te umuti glatku smjesu.
  4. Dodaj limunov i narančin sok te njihove naribane korice i miješaj dok se potpuno ne sjedine.
  5. Kalup (na dno stavi papir za pečenje) premaži s malo ulja te ulij pripremljenu smjesu za biskvit.
  6. Peci 30-35 minuta u kalupu promjera 22 cm, a ako želiš da je torta nešto viša, u kalupu 16 cm oko 50 minuta.
  7. Dok se torta peče pripremi ganache od bijele čokolade. Vrhnje zagrij do vrenja te ga prelij preko iskidane čokolade. Dobro promiješaj da se čokolada rastopi.
  8. Ostavi da se ohladi najmanje 10 minuta u kalupu te barem pola sata izvan kalupa.
  9. Dok se biskvit hladi izradi ganache tako da ga miksaš na velikoj brzini nekoliko minuta kako bi bio prozračan i kremast.
  10. Tortu ukrasi pripremljenim ganacheom od bijele čokolade te ju ukrasi prigodno s čokoladnim jajima i svježim voćem.

Recepti za vas

Romantična večera u dvoje ili veseli stol s prijateljima?

Za svaku prigodu potreban vam je savršen jelovnik koji treba pažljivo pripremiti, počevši od odabira namirnica.

Dopustite da vas inspiriraju naši recepti i oduševite svoje goste!

SAZNAJ VIŠE

Torta s bijelom čokoladom i maslinovim uljem

SAZNAJ VIŠE

Slani kruh s okusom pizze

SAZNAJ VIŠE
USKORO
Pretražite unutar:

Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.