Pametna kupnja


Kruh na brzaka

8
10 minuta
45 minuta

SASTOJCI

  • 200 g pirovog brašna
  • 200 g heljdinog brašna
  • Malo više od pola vrećice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • Sjemenke po izboru
  • 90 g Amo Essere grčkog jogurta bez laktoze
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Oko 200 ml vode

PRIPREMA

1. Pomiješajte pirovo i heljdino brašno ili koristite samo pirovo.
2. Dodajte prašak za pecivo, sol i sjemenke po izboru.
3. Suhim sastojcima dodajte jogurt i maslinovo ulje. Postupno dolijevajte vodu. Količina vode ovisi o brašnu koje koristite. Meni se često dogode veće oscilacije i kod istog brašna različitih proizvođača, pa negdje dodajem više, a negdje manje vode. Konzistencija kruha koju želite postići ne smije biti ni presuha, da se raspada, a niti prevlažna, da ga žlicom prebacujete u kalup. Bitno je da ga možete rukama umijesiti i oblikovati te prebaciti u kalup na papir za pečenje.
4. Pecite na 210 stupnjeva s uključenom ventilacijom. Gotov je nakon 35-40 min kada se zarumeni. Izvadite ga iz kalupa na rešetku i pustite da se ohladi. Ovakav kruh je najbolji prvi dan pečenja.

Recepti za vas

Romantična večera u dvoje ili veseli stol s prijateljima?

Za svaku prigodu potreban vam je savršen jelovnik koji treba pažljivo pripremiti, počevši od odabira namirnica.

Dopustite da vas inspiriraju naši recepti i oduševite svoje goste!

SAZNAJ VIŠE

Pizza od batata

SAZNAJ VIŠE

Kruh na brzaka

SAZNAJ VIŠE

Cheesecake

SAZNAJ VIŠE

Granola s voćnim jogurtom

SAZNAJ VIŠE

Muffini od kvinoje

SAZNAJ VIŠE

Desert od skyra i grilanog ananasa

SAZNAJ VIŠE

Peciva od pira

SAZNAJ VIŠE

Banana bread s rogačem i pistacijama

SAZNAJ VIŠE
NOVO OTVORENJE
12. rujna 2024.
Dugo Selo
Ulica hrvatskog preporoda 70, Dugo Selo 10370
Pretražite unutar:

Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.