1. U većoj zdjeli pomiješajte pirovo brašno i prašak za pecivo te dodajte grčki jogurt.
2. Spojite sve sastojke i dodajte brašna po potrebi. Količina dodanog brašna ovisit će o tome koliko je vaše brašno hidrirano, a i o postotku vlažnosti grčkog jogurta.
3. Mijesite tijesto i brašnite dokle god vam se ne prestane lijepiti. Pripazite da ga ne presušite.
4. Podijelite tijesto u 4 dijela. Pobrašnite podlogu i svaki dio još malo premijesite i oblikujte u okrugla peciva.
5. Razmutite jaje i premažite peciva te pospite po njima sezam i lan.
6. Pecite 20-25min na 180 stupnjeva s ventilacijom, na najgornjoj rešetki.
7. Kada su peciva gotova, izvadite ih na rešetku da se ohlade. Nakon toga, spremna su za punjenje vašim omiljenim sastojcima.
Postupak za tapenadu:
1. Sve sastojke usitnite u maloj sjeckalici.
2. Začinite crnim paprom, zatim prebacite u staklenku ili posudu za posluživanje.
3. U frižideru se čuva do 3 dana.