1. Na žlici maslinovog ulja i na laganoj vatri popirjajte sitno nasjeckani češnjak i nasjeckane slane inćune.Pazite da češnjak ne pogori da jelo ne bude gorko.
2. Češnjak možete zamijeniti s češnjakom u granulama kada budete dodavali ostale začine.
3. Dodajte sjeckanu rajčicu, šećer, sol (pripazite na količinu zbog slanih inćuna) i suhe začine po želji. Ako imate svježe začine, natrgajte ih direktno u lonac. Kuhajte rajčicu na laganoj vatri 10ak minuta, povremeno miješajući i potom joj dodajte ocijeđene komade tune. Ukoliko je rajčica prekisela nakon 10ak minuta kuhanja, dodajte još malo smeđeg šećera.
4. Kuhajte još 5 minuta i potom umiješajte skuhane špagete koje ste skuhali u slanoj vodi po uputama s pakiranja..Po vrhu možete naribati parmezana i natrgani svježi začin (bosiljak)