Pametna kupnja


Slani galette s lisnatim tijestom

2
40 minuta
15 minuta

SASTOJCI


PRIPREMA

1. Tikvicu narežite na tanke kolutiće, posolite ih, ostavite ih 20-ak minuta da puste vodu, a zatim ih dobro iscijedite. Nasjeckajte šparoge, lagano ih posolite i popržite na tavi u maslinovom ulju da malo omekšaju. Budući da koristimo feta sir koji je sam po sebi prilično slan, nemojte pretjerivati sa soli. Batat ogulite i narežite na tanke kolutiće.

2. Zagrijte pećnicu na 200 ºC i uključite ventilaciju.
Izvadite lisnato tijesto iz hladnjaka 5 minuta prije upotrebe. Kako piše u uputama, razvaljajte ga na papiru za pečenje, izbockajte vilicom i stavite nadjev.
3. Sve sastojke složite po sredini, ostavljajući prazan prostor od oko 5 cm od ruba. Počnite s topljenim i fetom sirom, zatim dodajte kolutiće batata, tikvice i na vrh šparoge. Začinite po želji, pokapajte maslinovim uljem te preklopite prazne krajeve tijesta. Premažite žumanjkom i pospite sezamom.
4. Galette vratite u hladnjak na 15 minuta prije pečenja. Pecite 20 minuta dok se rubovi lagano ne zarumene.

NOVO OTVORENJE
12. rujna 2024.
Dugo Selo
Ulica hrvatskog preporoda 70, Dugo Selo 10370
Pretražite unutar:

Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.