1. Isperite kvinoju pod vodom otprilike pola minute do minutu. Zatim je dobro ocijedite. Time uklanjate prirodni gorko-sapunasti okus koji se stvara na površini sjemenki kvinoje.
2. Pomiješajte kvinoju i vodu u posudi omjera 1 : 2 i pustite da zavrije. Potom nastavite kuhati na najlaganijoj vatri 10 minuta.
3. Maknite posudu s vatre, poklopite je i pustite da odstoji 10-ak minuta. To je korak koji će je učiniti savršenom. Začinite po želji. Ostaci ovako skuhane i ohlađene kvinoje mogu stajati u hladnjaku 4-5 dana.
4. Operite i narežite povrće, dodajte maslinovo ulje, sol i papar te ga stavite peći na 180 stupnjeva s ventilacijom 15-20 minuta.
5. Za to vrijeme ocijedite tofu. Posušite ga ručnikom i narežite na fete. Pokapajte maslinovim uljem, posolite i pecite na grill tavi.
6. Kada je povrće pečeno, pomiješajte ga s kuhanom kvinojom, posolite po potrebi i dodajte kuhani grašak.
7. Na kraju servirajte s grilanim tofuom, tostiranim indijskim oraščićima i polovicom limete.