Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Dok se tjestenina kuha, zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte mljevenu puretinu i kuhajte dok ne porumeni i ne bude kuhana, oko 8-10 minuta.
Dodajte luk, češnjak i crvenu papriku u istu tavu i kuhajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta.
Potom dodajte umak od rajčice, bosiljak, origano, sol i papar. Neka lagano kuha 10-15 minuta.
U velikoj zdjeli pomiješajte kuhanu tjesteninu sa smjesom puretine i umaka od rajčice.
Prebacite smjesu u podmazanu posudu za pečenje. Na vrh stavite naribani sir mozzarella i naribani parmezan.
Pecite 20-25 minuta, ili dok se sir ne otopi.
Ostavite jelo da se ohladi nekoliko minuta prije posluživanja.