1. Rikolu kratko blanširajte u kipućoj vodi (oko minutu), dobro ocijedite i posušite.
2. Stavite ju u multipraktik zajedno s brašnom i usitnite dok ne vidite da se sve ravnomjerno izmiješalo. Ukoliko nemate multipraktik, rikolu sitno najseckajte nožem.
3. Dodajte sol, jaja i maslinovo ulje pa pokrenite multipraktik, sve dok se ne formira kugla.
4. Pobrašnite radnu površinu i na njoj dovršite tijesto – mijesite ga sve dok se ne prestane lijepiti za prste. Nemojte ga presušiti.
5. Omotajte plastičnom folijom i ostavite 20-ak minuta da tijesto “odmori”. Za to vrijeme pomiješajte sastojke za punjenje.
6. Razdijelite tijesto u dva dijela kako bi vam bilo lakše raditi.
7. Razvaljajte tijesto tanko, uzmite čašu promjera koji vam odgovara veličini željenih raviola i odrežite jednake krugove. Na svaki drugi stavite manju količinu nadjeva, prekrijte s onim praznim te vilicom zatvorite rubove.
8. Tako pripremljenu tjesteninu poredajte po manjem plehu da se ne dodiruju i zaledite i koristite po potrebi.
9. Kuhajte u kipućoj slanoj vodi 2-3 min, nakon što isplivaju na površinu. Svježoj tjestenini treba svega par minuta da se skuha.
10. Servirajte s umakom po izboru ili ih jedite zasebno prelivene maslinovim uljem, nasjeckanim orasima i narendanim parmezanom.