Pametna kupnja


Cheesecake

20
60 minuta
60 minuta

SASTOJCI

  • 250 g Amo Essere keksa s medom bez glutena
  • 1 žličica miješanog začina (cimet)
  • 100 g Amo Essere maslaca bez laktoze, otopljenog
  • 500 g Amo Essere krem sira bez laktoze
  • 150g smeđeg šećera
  • 4 jaja
  • 1 vrećica vanilijinog šećera (ili žličica arome od vanilije)
  • Korica 1 limuna
  • 1 žlica limunovog soka

PRIPREMA

1. Maslacem podmažite rubove kalupa s odvajajućim dnom od 20 cm te na dno stavite papir za pečenje.
2. U sjeckalici izmrvite kekse, dodajte im začine i otopljeni maslac. Neka se sve dobro poveže.
3. Utiskivanjem mrvica tijesta na podlogu kalupa svi će se sastojci spojiti. Stavite u hladnjak na 20 minuta.
4. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva bez ventilacije.
5. Mikserom istucite krem sir dok smjesa ne postane potpuno glatka. Dodajte šećer koji ste prethodno usitnili u blenderu ili mlincu (možete koristiti i šećer u prahu), vanilijin šećer, limunovu koricu i sok. Miksajte dok ne postane glatko.
6. Koristite krem sir sobne temperature. Hladni sir je teže miješati i obično ostavlja grudice.

7. Nakon što ste pripremili smjesu sa sirom, posudu maknite s miksera i dodavajte jaja, jedno po jedno. Laganim pokretima rukom umiješavajte u smjesu. Jaja jakim miješanjem zadržavaju zrak unutar tijesta, koji bi se mogao podići i uzrokovati pukotine. Zato miješajte jaja što je manje moguće nakon što su dodana.

8. Kolač je najbolje peći u vodenoj kupelji. Kako bi izbjegli prolazak vode u kolač, tepsiju s vodom ćemo staviti ispod rešetke gdje će se peći kolač.
Ovo je najbolji način da izbjegnete pukotine na kolaču od sira. Ne otvarajte vrata pećnice dok se kolač peče unutra. Velike pukotine često nastaju zbog temperaturnih promjena.

9. Zakuhajte lonac vode. Za vodenu kupelj treba vam 3-4cm vode u posudi za pečenje. Stavite veliku metalnu tepsiju za pečenje na donju rešetku prethodno zagrijane pećnice. Ulijte kipuću vodu u tepsiju. Odmah stavite cheesecake na središnju rešetku. Zatvorite pećnicu da se para zadrži unutra.

10. Smjesu izlijte u kalup i pecite 1 sat. Cheesecake je gotov kada gornji dio izgleda suh, ali sredina se i dalje ljulja i treperi poput želea.

11. Kada je kolač od sira gotov, jednostavno isključite pećnicu i otvorite vrata. Ostavite cheesecake unutra oko 1 sat (zajedno s kupelji). Kada ste izvadili kolač iz pećnicei, pokrijte ga plastičnom folijom i ohladite 4-8 sati ili preko noći.

Recepti za vas

Romantična večera u dvoje ili veseli stol s prijateljima?

Za svaku prigodu potreban vam je savršen jelovnik koji treba pažljivo pripremiti, počevši od odabira namirnica.

Dopustite da vas inspiriraju naši recepti i oduševite svoje goste!

SAZNAJ VIŠE

Pizza od batata

SAZNAJ VIŠE

Kruh na brzaka

SAZNAJ VIŠE

Cheesecake

SAZNAJ VIŠE

Granola s voćnim jogurtom

SAZNAJ VIŠE

Muffini od kvinoje

SAZNAJ VIŠE

Desert od skyra i grilanog ananasa

SAZNAJ VIŠE

Peciva od pira

SAZNAJ VIŠE

Banana bread s rogačem i pistacijama

SAZNAJ VIŠE
NOVO OTVORENJE
21. studenoga 2024.
Karlovac
Ljudevita Šestića 7, Karlovac 47000
Pretražite unutar:

Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.