1. U srednjoj posudi pomiješajte crveni luk i sok od limete.
2. Ostavite da odstoji nekoliko minuta dok pripremate ostale sastojke. Dodajte ih u posudu i promiješajte da se sjedine.
3. Zatim kušajte i začinite solju, otprilike ½ žličice.
4. Pileći file narežite na trakice.
5. Začinite solju, kurkumom, slatkom crvenom paprikom, origanom i maslinovim uljem. Dobro izmiješajte da svaki komad mesa bude prekriven začinima.
6. Ispecite na malo maslinovog ulja.
7. Na suhu tavu stavite tortilju i kratko je sa svake strane zagrijte.
8. Na dno tortilje stavite salsu, dodajte pečenu piletinu i na vrh žličicu jogurta. U jogurt možete dodati malo kajenske suhe paprike ili sitno narežite svježu čili papričicu (ako volite začiniti obrok).
9. Zamotajte tortilju i uživajte u obroku.