Pametna kupnja


Tortilja s piletinom i salsom

3
15 minuta
45 minuta

SASTOJCI

  • 4 Tre Mulini tortilje
  • 1 pileći file
  • ½ žličice kurkume
  • ½ žličice origana
  • ½ žličice slatke crvene paprike
  • Sol
  • Podere del Conte maslinovo ulje
  • Amo Essere jogurt bez laktoze
  • Prstohvat mljevene čili paprike ili narezane svježe crvene čili papričice (po želji)
  • 1 mali ili ½ velikog crvenog luka
  • 3 žlice svježeg soka od limete (otprilike 1 limeta)
  • 1 veliki zreli mango
  • 1 veliki avokado (meso očišćeno od kore i grubo narezano)
  • Jedna žlica ili dvije žlice narezanog svježeg začinskog bilja po želji (peršin, menta, korijander, bosiljak)
  • Sol

PRIPREMA

1. U srednjoj posudi pomiješajte crveni luk i sok od limete.
2. Ostavite da odstoji nekoliko minuta dok pripremate ostale sastojke. Dodajte ih u posudu i promiješajte da se sjedine.
3. Zatim kušajte i začinite solju, otprilike ½ žličice.
4. Pileći file narežite na trakice.
5. Začinite solju, kurkumom, slatkom crvenom paprikom, origanom i maslinovim uljem. Dobro izmiješajte da svaki komad mesa bude prekriven začinima.
6. Ispecite na malo maslinovog ulja.
7. Na suhu tavu stavite tortilju i kratko je sa svake strane zagrijte.
8. Na dno tortilje stavite salsu, dodajte pečenu piletinu i na vrh žličicu jogurta. U jogurt možete dodati malo kajenske suhe paprike ili sitno narežite svježu čili papričicu (ako volite začiniti obrok).
9. Zamotajte tortilju i uživajte u obroku.

Recepti za vas

Romantična večera u dvoje ili veseli stol s prijateljima?

Za svaku prigodu potreban vam je savršen jelovnik koji treba pažljivo pripremiti, počevši od odabira namirnica.

Dopustite da vas inspiriraju naši recepti i oduševite svoje goste!

SAZNAJ VIŠE

Tortilja s piletinom i salsom

SAZNAJ VIŠE

Zapečena Tre Mulini Bronzo tjestenina s mljevenom puretinom i mozzarellom

SAZNAJ VIŠE
NOVO OTVORENJE
21. studenoga 2024.
Karlovac
Ljudevita Šestića 7, Karlovac 47000
Pretražite unutar:

Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.