Pametna kupnja


Zeleni ravioli

3
20 minuta
25 minuta

SASTOJCI

  • 100 g rikule
  • 300 g pirovog bijelog brašna
  • Prstohvat soli
  • 2 jaja
  • Žlica Podere del Conte maslinovog ulja
  • 100 g Land ricotta sira
  • 150 g sitno narezanih gambera
  • Žlica rendanog Pascoli Italiani parmezana
  • 1 žličica suhog vlasca
  • Prstohvat soli

PRIPREMA

1. Rikolu kratko blanširajte u kipućoj vodi (oko minutu), dobro ocijedite i posušite.
2. Stavite ju u multipraktik zajedno s brašnom i usitnite dok ne vidite da se sve ravnomjerno izmiješalo. Ukoliko nemate multipraktik, rikolu sitno najseckajte nožem.
3. Dodajte sol, jaja i maslinovo ulje pa pokrenite multipraktik, sve dok se ne formira kugla.
4. Pobrašnite radnu površinu i na njoj dovršite tijesto – mijesite ga sve dok se ne prestane lijepiti za prste. Nemojte ga presušiti.
5. Omotajte plastičnom folijom i ostavite 20-ak minuta da tijesto “odmori”. Za to vrijeme pomiješajte sastojke za punjenje.
6. Razdijelite tijesto u dva dijela kako bi vam bilo lakše raditi.
7. Razvaljajte tijesto tanko, uzmite čašu promjera koji vam odgovara veličini željenih raviola i odrežite jednake krugove. Na svaki drugi stavite manju količinu nadjeva, prekrijte s onim praznim te vilicom zatvorite rubove.
8. Tako pripremljenu tjesteninu poredajte po manjem plehu da se ne dodiruju i zaledite i koristite po potrebi.
9. Kuhajte u kipućoj slanoj vodi 2-3 min, nakon što isplivaju na površinu. Svježoj tjestenini treba svega par minuta da se skuha.
10. Servirajte s umakom po izboru ili ih jedite zasebno prelivene maslinovim uljem, nasjeckanim orasima i narendanim parmezanom.

Recepti za vas

Romantična večera u dvoje ili veseli stol s prijateljima?

Za svaku prigodu potreban vam je savršen jelovnik koji treba pažljivo pripremiti, počevši od odabira namirnica.

Dopustite da vas inspiriraju naši recepti i oduševite svoje goste!

SAZNAJ VIŠE

Proteinska pita

SAZNAJ VIŠE

Palačinke s džemom bez šećera

SAZNAJ VIŠE

Zeleni ravioli

SAZNAJ VIŠE

Smoothie banana i mango

SAZNAJ VIŠE

Ricotta kuglice od sušenog voća

SAZNAJ VIŠE

Palačinke od zobenih pahuljica

SAZNAJ VIŠE
NOVO OTVORENJE
5. prosinca 2024.
Vinkovci
Zvonarska ulica 63, 32100 Vinkovci
Pretražite unutar:

Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.